23
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Новини

Възстановяване на прекомерно скъпи пътни такси в Германия

All Tax Consulting в сътрудничество с германската адвокатска кантора Schiller & Gloistein Rechtsanwälte PartG имаме честта да Ви представим възможността да възстановите между 4 и 6% от размера на платените пътни такси в Германия за периода от 2017г. до сега. За целта е нужно да се премине през съдебно дело, което да определи сумата, която трябва да Ви бъде възстановена.

ВАЖНО: Давностният срок за разходите направени през 2017г. изтича с края на 2020г., затова всички фирми, които са имали разходи за пътни такси в Германия през 2017г. трябва да действат мигновенно.

Ако желаете да се възползвате от Вашето право на възстановяване е нужно само да се свържете с нас и да ни предоставите:

1. Benutzernummer / Клиентският ви номер в Тол Колект.

2. Точното изписване на името на фирмата Ви в Тол Колект.

Адвокатският хонорар е в размер на между 10% и 12% от възстановената сума, в зависимост от сложността и нужното време за обработка. Не се заплаща нищо предварително.

А как се стигна до тук ще научите от редовете по-долу.

С решение по „Дело C-321/19″ Европейският съд определи размера на пътните такси в Германия като незаконосъобразни. Европейският съд отреди, че разходите за пътна полиция и закупуване на земя за строителство на магистрали не може да са включени в цената на пътната такса. Тези два компонента представляват между 4 и 6% от общия размер на пътните такси.

Чрез последващи успешни искове за възстановяване на надвзетите суми от превозвачи бяха изградени съдебни прецеденти, на базата на които възстановяването на определените за незаконни части от размера на пътните такси успешно се възстановяват.

По този начин Немската държава е принудена да възстанови надвзетите суми на всеки превозвач, който предяви съдебен иск и докаже размера на надвзетите суми.

Във връзка със създалата се ситуация с екипа на All Tax Consulting се свърза немската адвокатската кантора Schiller & Gloistein Rechtsanwälte PartG mbB. Адвокатската компания е специализирана в големи корпоративни дела, защита на потребителя и дела срещу държавни институции. Участват успешно в скандалните дела за вредните емисии на дизеловите автомобили на VW, AUDI, Mercedes и други производители, както и в дела срещу банки, фондови борси, застрахователни компании.

С оглед на кратките давностни срокове Schiller & Gloistein поискаха да им съдействаме, за да може по-голяма част от Източно европейските транспортни фирми да се възползват от тази възможност, като използват техните адвокатски услуги на цена без допълнителни оскъпявания (които обичайно се начисляват за Източно европейските фирми).

Надяваме се тази информация да достигне на време до всички, които могат да се възползват.

Бъдете здрави!

ATCTeam