Два нови контейнерни минихотела за шофьори отварят в Германия

Доставчикът на хотелско настаняване в контейнери Roatel отвори най-новия си хотел в Саксония-Анхалт в края на януари и пуска още един в Шлезвиг-Холщайн през следващите седмици, съобщиха от компанията.

От Roatel също добавят, че европейската експанзия на компанията е планирана за 2024 г.
Стартъпът Roatel от Дюселдорф, специализиран в съоръженията за настаняване на шофьори на камиони по най-натоварените магистрали в Германия, откри нов минихотел, разположен в Йесен (Саксония-Анхалт), в сградата на бензиностанция Sprint на път B187, на 24 януари.

 

На това място има общо четири налични стаи. Шофьорите имат достъп до душове, тоалетни, банкомати, магазин, бистро и ресторант, места за паркиране и автомивки 24/7.

Друг Roatel, в Бусдорф в Шлезвиг-Холщайн на магистрала A7 до паркинга за тежкотоварни автомобили Wikinger Land, ще бъде открит през следващите няколко седмици, коментират от компанията.

Roatel е открила 11 контейнерни минихотела в 7 федерални провинции в Германия от началото на проекта през 2019 г. Планира се да има общо 35 Roatel-а в Германия до края на годината, с европейско разширяване, планирано за 2024 г.

 

Източник: https://www.kamioni.bg/bg/menu/10/post/30759/Dva-novi-kontejnerni-minihotela-za-shofxori-otvarqt-v-Germaniq?page=5