Хванаха шофьор от Северна Македония с фалшиво разрешително за транспорт

 

Шофьор на камион от западната ни съседка е глобен с 8000 евро и е изправен пред съдебни обвинения в Германия заради фалшиво разрешително за транспорт.

В Германия камион е спрян от движение, издаден е гаранционен депозит от 8000 евро и е образувано наказателно дело срещу шофьор, представил на служителите фалшиво разрешително за транспорт по време на проверка.
По време на крайпътна проверка в зоната на обслужване Aachener Land Süd в Германия в края на миналата седмица, митнически служители са конфискували нещо, „което изглежда като фалшиво разрешително за транспорт“, се казва в доклад на германската полиция.
Шофьорът на камиона от Северна Македония е обвинен във фалшифициране на документи и е му е наложен гаранционен депозит от 8000 евро, тъй като лицето няма постоянно местожителство в Германия.
Срещу собственика на северномакедонската фирма е образувано и наказателно производство за фалшифициране на документи. Инспекторите са забранили на водача на камиона да продължи пътуването си до внасянето на депозита, като за изпълнение на забраната на камиона е била поставена скоба.
Шефът на компанията е обявил, че ще плати депозита в понеделник. Той го е направил и шофьорът му успява да продължи пътуването си.

 

Източник: https://www.kamioni.bg/bg/menu/10/post/31174/Hvanaha-shofxor-ot-Severna-Makedoniq-s-falshivo-razreshitelno-za-transport?page=